Youtube

Makkelijkste Manier Om Te Beginnen Met Shopify Dropshipping

By April 11, 2019 May 10th, 2019 No Comments

Hoi allemaal!

In deze video laat ik je de strategie zien die ik zou gebruiken als ik opnieuw moest beginnen met dropshipping.

Ik denk dat dit de gemakkelijkste manier is om aan de slag te gaan met dropshipping in 2019 en alles wat je nodig hebt is  €200 en een creditcard.

De strategie is gericht op het vinden van “bewezen producten” die al goed verkopen op Facebook door concurrenten.. In de video laat ik je een voorbeeld van zo’n “bewezen product” zien en hoe je ze gemakkelijk kunt vinden op je Facebook news feed.

Ik laat je ook zien hoe je via die gevonden advertentie meer “bewezen producten” kunt vinden van dezelfde concurrent door middel van de “Informatie & advertenties” tool op hun pagina evenals enkele tips om de beste resultaten te krijgen.Voor beginners, adviseer ik om niet te beginnen aan een niche- of one product-store. Omdat de kans groot is dat jouw gekozen niche of product niet gaat presteren zoals jij gehoopt / verwacht had dat deze zou gaan presteren. Daarom adviseer ik om te beginnen met een general-store.

Deze strategie heeft meerdere voordelen. Ten eerste voorkom je hiermee dat je tijd & moeite in (het maken van) een store steekt die misschien niet gaat werken. Daarnaast minimaliseer je je advertentie uitgave door direct te beginnen met conversie advertenties in plaats van betrokkenheid advertenties.

Voordat we beginnen met wat de makkelijkste manier is, is het belangrijk dat je weet wat dropshipping precies inhoudt!
Het is eigenlijk heel simpel: een klant plaatst een bestelling op jouw webshop, jij betaalt de leverancier en de leverancier stuurt het product naar de klant.

Dit zorgt voor een aantal voordelen:

 • Je hebt geen inkooprisico. Je betaalt pas aan jouw leverancier nadat je iets verkocht hebt aan een klant
 • Je hebt geen personeel nodig. Omdat het proces haast volledig te automatiseren is, kan jij je website volledig zelf beheren
 • Uitbreiden van jouw assortiment is geen probleem, omdat je geen voorraden aanlegt. Je hebt geen last van restpartijen
 • Je kan locatieonafhankelijk werken (overal ter wereld geld verdienen

Het enige wat je nodig hebt is:

 • €200 en een credit card
 • 29$ voor een Shopify plan, 14$ voor een .nl domeinnaam
 • Free trials voor de apps
 • Gratis thema (debut)
 • €150 over voor advertenties

De eerste stap; het vinden van een geschikt product!

Misschien heb je niet veel budget om ECHT veel te testen.

Eerst ging ik zelf producten uitproberen en testen – 90% van deze producten faalde omdat je simpelweg nog niet genoeg kennis hebt over wat wel en wat niet werkt. Nu zou ik zoeken naar producten die al bewezen goed verkopen. “Good artists copy, great artists steal.” Dit kan je onder andere doen door op je Facebook feed te scrollen met behulp van Turbo Ad Finder.

 • Op zoek gaan naar de bewezen producten
 • Turbo ad finder
 • Producten zoeken in je Facebook News Feed
 • Advertenties die je vind hun pagina’s bekijken bij informatie & advertenties.
 • www.toolninja.nl

De tweede stap; het maken van een algemene store.

Vervolgens zou ik een general store maken, geen niche store omdat je met behulp van een general store echt een breed assortiment kan aanbieden en het perfect is om het dropshipping te leren.

– Je kan kijken wat goed werkt
– Je doelgroep is veel groter
– Je assortiment is veel groter
– Je hoeft niet opnieuw te beginnen wanneer jouw aanbod niet werkt

Waarom geen niche store of one product store?

Ten eerste, ik ben zeker ook een voorstander van een niche- of een one product-store. Je conversie ligt een stuk hoger waarschijnlijk omdat je publiek warmer is en meer “een gevoel” hebben bij jouw store.

MAAR:

Het kan zijn dat jouw niche gewoon ruk is, je bouwt een store om je niche heen en vervolgens blijkt het aanbod niet te werken. Een one product store is ook zeker goed alleen met weinig ervaring is de kans enorm groot dat het product dat jij kiest om een one product store voor te bouwen niet geschikt genoeg is.

De derde stap; adverteren op Facebook.

Installeer vanaf dag 1 je Facebook pixel zodat je alle data kan vergaren om daar vervolgens custom audiences en look-a-like audiences van kan maken.

Vroeger runde ik altijd eerst PPE advertenties (betrokkenheid ads) om data te vergaren en engagement op m’n posts. Als ik opnieuw zou beginnen met weinig budget zou ik waarschijnlijk direct op website conversie (purchase) mijn ads gaan runnen.

Zoek niet TE algemene producten. Je moet bij een product meteen kunnen bedenken welke doelgroep je wilt bereiken.

Je kan de advertentie van je concurrent als inspiratie gebruiken maar kopieer hem asjeblieft niet 1-op-1. (Facebook is zo geavanceerd dat ze zullen herkennen dat jij een al bestaande video gebruikt als advertentie. Daardoor zal je CPM, je kosten per 1000 impressies omhoog gaan en zal het moeilijker worden om winst te behalen.)

Ik weet dat ik van “Wat is dropshipping?” opeens naar het runnen van website conversie advertenties in plaats van PPE advertenties ga. Ik snap ook zeker dat dit misschien te snel voor je gaat. Als je niet precies begrijpt waar ik het over heb maar het wel heel erg interessant vind dan is het een idee om mijn cursus te volgen.

Deze is precies gemaakt zodat iedereen het kan begrijpen en ik iedereen van de grond kan helpen om vervolgens een expert te maken op het gebied van dropshipping. De cursus is gestructureerd van A tot Z, een stap voor stap formule dus naar jouw winstgevende dropshipping business.